Eerste bezoek aan onze kerk

Welkom bij de Bethelkerk: Een Warme Uitnodiging voor Eerste Bezoekers

Als je overweegt om voor de eerste keer onze eredienst bij te wonen, willen we je van harte welkom heten bij de Bethelkerk in Zwijndrecht! We begrijpen dat het bezoeken van een kerk voor de eerste keer een beetje spannend kan zijn, maar we zijn hier om je te verzekeren dat je omringd zult zijn door een gemeenschap die warm, uitnodigend en openhartig is. Onze erediensten starten in de zomertijd om 09:30, en in de wintertijd om 10:00. Hier is wat je kunt verwachten en enkele tips om je eerste bezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

Een Warme Ontvangst

Vanaf het moment dat je onze kerk binnenstapt, zul je worden begroet door onze welkomstcommissie. Zij staan klaar om je te verwelkomen, vragen te beantwoorden en je wegwijs te maken. Voel je vrij om hen te laten weten dat het je eerste bezoek is; ze zullen extra hun best doen om ervoor te zorgen dat je je welkom en op je gemak voelt.

Dienst en Liturgie

Onze erediensten zijn gevuld met momenten van lofzang, gebed, bijbellezing en prediking. De liturgie (de volgorde van de dienst) is ontworpen om zowel diepgang als toegankelijkheid te bieden, zodat iedereen, ongeacht hun achtergrond of geloofs reis, zich kan verbinden met de boodschap. We moedigen je aan om deel te nemen op een manier die voor jou comfortabel voelt.

Kleding en Atmosfeer

Bij de Bethelkerk is er geen strikte dresscode. We moedigen je aan om te dragen waarin je je comfortabel voelt. Onze gemeenschap is divers, en dat zie je ook terug in de manier waarop mensen zich kleden. Het belangrijkste is dat je jezelf bent.

Voor Kinderen en Jongeren

Als je kinderen hebt, wees gerust: er is tijdens de dienst speciale aandacht en zorg voor hen. We bieden kindernevendiensten aan waar ze op een leeftijdsgebonden manier meer kunnen leren over de Bijbelverhalen en waarden die we koesteren, in een veilige en ondersteunende omgeving. Daarnaast is er voor de allerkleinsten tot 4 jaar een oppas aanwezig. Die kunt u vinden in de bijzaal direct naast de zijingang van de kerk.

Na de Dienst

Na de dienst nodigen we je graag uit voor koffie en thee. Dit is een geweldige kans om mensen te ontmoeten, vragen te stellen en meer te leren over onze gemeenschap. We waarderen het echt als je even blijft hangen, zodat we je persoonlijk kunnen leren kennen.

Parkeren

Ben je van plan om met de auto te komen? Houdt er dan rekening mee dat de parkeerplekken direct rondom de kerk beperkt zijn.

  • De parkeerplaats aan het Gerbrandyplein heeft meestal voldoende ruimte en is circa 3 minuten (250m) lopen.
  • De parkeerplaats op het Veerplein is circa 4 minuten (250m) lopen.
  • De parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg is circa 8 minuten lopen (550m).

Vragen of Hulp Nodig?

Als je vragen hebt voor je bezoek, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze deuren staan altijd open, zowel letterlijk als figuurlijk. Wij zijn digitaal bereikbaar via het kerkelijk bureau kb.bethelkerk@pkn-zwijndrecht.nl .

Je eerste bezoek aan de Bethelkerk is een belangrijke stap op je spirituele reis, en we voelen ons vereerd dat we deel mogen uitmaken van die ervaring. Ongeacht waar je vandaan komt of waar je in je leven staat, je bent hier welkom. We kijken ernaar uit je te ontmoeten en samen te vieren in gemeenschap en geloof.

Welkom thuis, bij de Bethelkerk.