Veelgestelde vragen

Welkom op de veelgestelde vragen (FAQ) pagina van de Bethelkerk, onze wijkgemeente van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in Zwijndrecht. Hier vindt u antwoorden op vragen over onze gemeente, activiteiten, diensten en meer. Deze pagina is bedoeld om u snel van informatie te voorzien en uw ervaring met onze gemeenschap te verrijken. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via kb.bethelkerk@pkn-zwijndrecht.nl. We helpen u graag verder!

Veelgestelde Vragen en Antwoorden

Wat zijn de diensttijden en locaties van de kerkdiensten?
Onze reguliere kerkdiensten vinden plaats op zondagochtend om 09:30 uur in de Bethelkerk, Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht. Speciale diensten en eventuele wijzigingen in het schema worden vooraf aangekondigd op onze website en sociale media.

Hoe kan ik lid worden van de wijkgemeente?
Fijn dat u overweegt om lid te worden! Voor meer informatie en het starten van het lidmaatschapsproces kunt u contact opnemen met ons kerkelijk bureau via kb.bethelkerk@pkn-zwijndrecht.nl .

Biedt de gemeente activiteiten voor kinderen en jongeren aan?
Ja, we bieden een breed scala aan activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen, waaronder oppas tijdens de erediensten voor de jongste kinderen (0-4 jaar), kindernevendienst (4-12 jaar), en jongerenavonden. Meer informatie vindt u op de pagina [Kinderen & Jongeren] op onze website.

Hoe kan ik doop-, trouw- of rouwdiensten aanvragen?
Voor het aanvragen van deze diensten kunt u contact opnemen met één van onze predikanten. Hun contactgegevens kunt u vinden op pagina [Predikanten]. We bespreken graag uw persoonlijke wensen en hoe we deze diensten samen vorm kunnen geven.

Zijn er parkeermogelijkheden bij de kerk?
Ben je van plan om met de auto te komen? Houdt er dan rekening mee dat de parkeerplekken direct rondom de kerk beperkt zijn. De parkeerplaats op het Veerplein is circa 4 minuten (250m) lopen, en winkelcentrum Walburg is circa 8 minuten lopen (550m).

Hoe kan ik financieel bijdragen aan de gemeente? (Bijv. collecten, giften)
Uw financiële steun is zeer welkom en kan worden overgemaakt via bankoverschrijving naar IBAN NL 39 RABO 0377503371 t.n.v. Gereformeerde Kerk te Zwijndrecht.. Ook zijn er tijdens de diensten collectemomenten waar u contant kunt bijdragen in de collectezakken, of digitaal via onze app of een QR-code die getoond wordt via de beamer tijdens de eredienst. Meer informatie kunt u vinden op [pagina Giften & Bijdrage].

Wie zijn de predikanten en hoe kan ik contact met hen opnemen?
Onze gemeente wordt gediend door Ds. Steven Kafoe en Ds. René Wouda. U kunt contact met hen opnemen voor pastorale zorg, gesprekken of andere vragen via ds.steven.kafoe@pkn-zwijndrecht.nl en ds.rene.wouda@pkn-zwijndrecht.nl . Meer informatie kunt u vinden op [pagina Predikanten].

Heeft de gemeente kleine groepen of huiskringen waarbij ik me kan aansluiten?
Zeker! Onze huiskringen komen regelmatig samen voor gesprek, gebed en samenzijn. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op [specifieke pagina].

Wat zijn de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk binnen de gemeente?
We hebben diverse vrijwilligersrollen, van gastheer/vrouw tot technische ondersteuning. Uw inzet is van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op via kb.bethelkerk@pkn-zwijndrect.nl .

Zijn er speciale diensten rondom Kerst en Pasen?
Ja, we hebben speciale diensten voor Kerst en Pasen, waaronder kerstnachtdiensten en Paaswake. Details en tijden worden van tevoren gecommuniceerd via onze app en nieuwsbrief.

Hoe kan ik me aanmelden voor de nieuwsbrief of het kerkblad?
U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief en het kerkblad door uw e-mailadres en naam te versturen naar [e-mailadres], of door het inschrijfformulier op onze website in te vullen.

Biedt de gemeente pastorale zorg of gespreksgroepen aan?
Onze gemeente biedt pastorale zorg en verschillende gespreksgroepen aan voor ondersteuning, verdieping en verbinding. Neem voor meer informatie contact op met onze pastoraal werker via [e-mailadres].

Waar kan ik de opnames van de diensten terugvinden of live volgen?
Diensten kunnen live worden gevolgd of later worden teruggekeken via onze website onder het kopje ‘Kerkdienst gemist’ of op ons YouTube-kanaal.

Wat zijn de kernwaarden en geloofsovertuigingen van onze gemeente?
Onze gemeente hecht waarde aan liefde, gemeenschap, openheid, en het delen van het Evangelie. Een uitgebreide beschrijving van onze geloofsovertuigingen vindt u op de pagina ‘Over ons’ op onze website.

Biedt de gemeente ondersteuning bij persoonlijke of gezinsproblemen?
Ja, we bieden pastorale zorg en kunnen in sommige gevallen doorverwijzen naar professionele hulp. Neem contact op met onze predikant of pastoraal werker voor vertrouwelijke ondersteuning.

Zijn er interkerkelijke activiteiten of samenwerkingen met andere kerken?
Onze gemeente werkt regelmatig samen met andere (PKN) kerken in de regio voor speciale diensten, evenementen en projecten. Actuele informatie hierover vindt u op onze website.

Hoe kan ik gebruikmaken van de kerkelijke gebouwen voor evenementen?
Voor het gebruik van onze kerkelijke ruimtes voor evenementen kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau via kb.bethelkerk@pkn-zwijndrecht.nl voor beschikbaarheid en voorwaarden.

Wat zijn de activiteiten voor ouderen/senioren binnen de gemeente?
We bieden diverse activiteiten speciaal voor ouderen, waaronder koffieochtenden, bijbelstudies, en uitstapjes. Meer informatie is te vinden op onze website of via [e-mailadres].

Hoe kan ik betrokken raken bij missionaire of diaconale projecten?
Voor informatie over hoe u kunt bijdragen aan of deelnemen aan onze missionaire en diaconale projecten, kunt u terecht op de pagina [Diaconie] of contact opnemen met onze diaconie via diaconie.bethelkerk@pkn-zwijndrecht.nl .

Wat is het beleid van de gemeente met betrekking tot duurzaamheid en milieu?
Onze gemeente streeft ernaar duurzaam en respectvol om te gaan met de schepping. Dit beleid omvat het gebruik van duurzame materialen, het beperken van afval, en andere milieuvriendelijke praktijken. Meer informatie is beschikbaar op de pagina [Groene Kerk].

Hoe kan ik gebedsverzoeken indienen?
Gebedsverzoeken kunnen worden ingediend via onze website, per e-mail, of door deze op zondag in het voorbedenboek te schrijven, deze ligt [plaatsing].

Biedt de gemeente muzikale activiteiten of koren aan waarbij ik kan aansluiten?
Ja, we hebben verschillende muziekgroepen en koren voor alle leeftijden. Voor meer informatie en hoe u kunt deelnemen, bezoek de pagina ‘Muziek’ op onze website.

Wat zijn de richtlijnen voor het gebruik van sociale media binnen de gemeente?
Onze gemeente moedigt positieve en respectvolle communicatie aan op sociale media.