Kringen & Gespreksgroepen

Welkom op onze pagina over huiskringen en gespreksgroepen binnen de Bethelkerk, onze wijkgemeente van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in Zwijndrecht. In onze gemeente geloven we sterk in het belang van gemeenschap en verbondenheid. Huiskringen en gespreksgroepen spelen hierin een cruciale rol; ze bieden een intieme en ondersteunende omgeving waarin we samen kunnen groeien in ons geloof, onze levens kunnen delen en elkaar kunnen bemoedigen.

Huiskringen zijn kleine groepen die regelmatig bij elkaar komen in de huizen van gemeenteleden. Het zijn plekken waar vriendschappen bloeien, waar we samen de Bijbel bestuderen, bidden en gesprekken voeren over hoe we ons geloof in het dagelijks leven kunnen toepassen. Huiskringen staan open voor iedereen, ongeacht waar je staat in je geloofsreis.

Gespreksgroepen bieden eveneens een veilige ruimte voor open dialoog en verdieping. Deze groepen kunnen zich richten op specifieke thema’s of levensfasen, zoals studiegroepen, thematische bijbelstudies, jongvolwassenen groepen, ouderengroepen, en nog veel meer. Het doel is om elkaar te ondersteunen en te inspireren door middel van gedeelde ervaringen en inzichten.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende huiskringen en gespreksgroepen binnen onze gemeente, inclusief hoe u zich kunt aansluiten. We moedigen u aan om de stap te zetten en deel uit te maken van deze verrijkende gemeenschap. Of u nu op zoek bent naar diepgang, ondersteuning, vriendschap, of een plek om uw geloof te delen en te verdiepen, er is een groep die bij u past.

Aansluiten bij een Groep

Bent u geïnteresseerd in het aansluiten bij een huiskring of gespreksgroep? Bekijk de lijst van beschikbare groepen hieronder en neem contact op via [contactgegevens] voor meer informatie of om uw interesse kenbaar te maken. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en samen op weg te gaan in geloof en gemeenschap.

Beschikbare Groepen

Hieronder volgt een lijst van onze huidige huiskringen en gespreksgroepen, inclusief een korte beschrijving en contactinformatie voor elke groep. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt, dus houd deze pagina in de gaten voor nieuwe mogelijkheden om u aan te sluiten.

  • Dertigers Gespreksgroep
    Eens per maand komt de interkerkelijke (PKN) dertigers groep op maandagavond bij elkaar in het kerkgebouw van de Develhof om gezellig samen te eten en een aantal geloofsvragen te bespreken, aan de hand van een thema en een gespreksgids. De afgelopen jaren hebben wij onder andere gesproken over duurzaam leven vanuit het christelijk geloof, en dagelijks leiderschap op basis van het bijbelboek Richteren. Wil je een keertje aanschuiven om te kijken of dit ook wat voor jou is? Stuur dan een bericht naar ds. Steven Kafoe (ds.steven.kafoe@pkn-zwijndrecht.nl).

In onze gemeente is er een plek voor iedereen. Door deel te nemen aan een huiskring of gespreksgroep, vindt u niet alleen verdieping in uw geloofsleven, maar ook een warme, ondersteunende gemeenschap. We hopen dat u zich aangesproken voelt om mee te doen. Samen bouwen we aan een levendige gemeente waarin iedereen zich thuis voelt.